Hol? Miért?

Hol? Miért?

 

Hol és miért hallgassam a könyveket? Jó kérdés, de nem ezekkel kell kezdeni. A helyes kérdések: Van időm olvasni? Ha nincs, miért nincs?

Nos, nyilván szereted, szeretnéd a könyveket. Így volt ez régen is, amikor valahogy volt arra idő, hogy egy jószagú könyvvel bevackoljunk kedvenc helyünkre, és elmerüljünk egy másik világban. Naná, hogy ezt ma is szeretnénk, de az idő…

Biztos, hogy időd nincs? Vagy lehet, hogy az volna éppen, csak nem jól használod ki…?

Szoktál autóban ülni?
Szoktál autóban ülni?

 

...és házimunkát végezni?
…és házimunkát végezni?

Ugyanis ezek például tipikusan azok a helyzetek, amikor a hagyományos könyv szóba sem jöhet, hiszen szemünk, kezünk foglalt. Közben az idő pedig elvesztegetettnek tűnik. Ilyenkor szoktunk zenét vagy rádiót hallgatni, esetleg a gondolatainkba merülni. Nos, ezekhez társulhat – afféle bónuszként – a hangoskönyv “olvasása”. Hiszen jó is a zenehallgatás, vagy egy jó rádióműsor, de lássuk be, gyakran valami másra vágynánk. És az sem ritka, hogy a gondolatainktól inkább szabadulnánk egy időre, hogy inkább kikapcsolódni vágyunk. Erre pedig egy jó könyv pont alkalmas.

Szóval most már visszatérhetünk az első két kérdéshez. Hol? Ott, ahol az időnk megvan rá, de fizikailag korlátozva vagyunk a hagyományos olvasásban.

Többé nem unalmas az edzés
Többé nem unalmas az edzés

És miért? Azért, mert olvasni jó. Elvarázsol, szórakoztat, elgondolkodtat, visszarepít az időben, felszabadítja a fantáziánkat… sorolhatnám. De adott esetben kiváló lehetőség arra is, hogy ismereteinket bővítsük hangoskönyvekkel, például tanuljunk.

Annyi területe van, ahány az “analóg” könyveknek. Sőt, picivel több is, hiszen ez a technológia is fejlődik. De erről majd máskor beszélgessünk! Szép napot!

 

 Hangoskönyveink ITT MEGTEKINTHETŐK!

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

%d blogger ezt szereti: