“Hangoskönyv menni Amerika!”

“Hangoskönyv menni Amerika!”

New Brunswick-ben és New Yorkban jártunk. Előbbiben hagyományosan megrendezik minden évben a Magyar Fesztivált, utóbbiban pedig naponta rendeznek mindenféle eseményt – köztük sokat magyaroknak. Ezúttal Amerika-szerte jöttek össze a magyar tanárok, hogy tapasztalatokat cseréljenek. A New Brunswick-i fesztiválozóknak és a tanároknak is megmutattuk hangoskönyveinket. Mivel mindig belepirulunk az öndicséretbe, maradjunk annyiban, hogy tetszett nekik, jó ötletnek tartják, és egy kiváló lehetőségnek arra, hogy az államokban élő magyar családok gyakorolhassák anyanyelvüket, hogy a magyar iskolarendszerben soha nem tanuló gyermekeik is hallgassanak magyarul irodalmat, meséket, hogy megismerhessék irodalmi nagyjainkat – Jókai Mórt, Benedek Eleket, Mikszáth Kálmánt és még hosszan sorolhatnánk. A new york-i konferencián elmondták azt is a résztvevők, hogy sok esetben olvasni már csak nehezen tudják a magyar nyelvet a kint született fiatalok, viszont – köszönhetően a szülőknek, nagyszülőknek – még jól megértik, beszélik. Nekik a hangoskönyv az egyetlen esélyük, hogy ezekkel a magyar művekkel megismerkedhessenek.

Mások arról számoltak be, hogy nincs igazán idejük olvasni, semmilyen nyelven. Viszont sokat utaznak, hallgatni szokták a könyveket. Amerika nagy, az autóutak hosszúak. Örömmel vették, hogy ezentúl magyarul is hallgathatnak könyveket.

Az események alkalmából több mint 200 darab hangoskönyvet ajándékoztunk az USA-ban élő magyaroknak, reméljük, hogy erre lesz még lehetőségünk máskor is, máshol is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül: az egyik New York-i Apple Store-ban egyenesen imádták projektünket :)))

IMG_4976 IMG_4969 IMG_4967 IMG_4965

 

 

 

 

 

 

Ezzel kapcsolatban hamarosan lesz egy izgalmas játékunk is. Ha bevállalós vagy, figyeld a Blogot, hamarosan jön a felhívás…

 

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

%d blogger ezt szereti: