Kovács Noémi: Lélekölő – a magyar Agatha Christie első krimije

Kovács Noémi: Lélekölő – a magyar Agatha Christie első krimije

A címben szereplő klasszikussal ellentétben eredeti szakmáját tekintve ő nem gyógyszerész, hanem televíziós szerkesztő és adásrendező, ami ugyancsak gyilkos egy szakma, de a krimiíráshoz ennél azért több kell. A regény zsaru karakterfigurái itt élnek közöttünk. Kovács Noémi – bár saját bevallása szerint nem dolgozott a rendőrségnél – rendkívül hiteles képet fest a bűnügyi nyomozók misztikusnak tűnő belső világáról. Ahogy az összekuszálódott szálak után tisztul a kép, úgy válik számunkra egyre világosabbá: magyar Agatha Christie született. Követendő példa mindenki számára, ahogy megtalálta saját útját, és saját stílusát. Első regénye is valós hazai bűnügyeken alapszik, létező karaktereket idéz meg, nem mellesleg páratlanul fordulatos krimi, tele kulisszatitkokkal a kriminalisztika világából.

A szerzőről

Kovács Noémi számára nem ismeretlen a körömrágta izgalom, a bűnügyi helyszínek valósága és a hitelesség ábrázolása. Neve nem ismeretlen a hazai médiában, dolgozott szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként és adásrendezőként több hazai tévécsatornánál, főmunkatársa volt többek között a “Tetthely” című bűnügyi magazinnak. 2002-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett Adásrendező-TV-szerkesztő diplomát Rangos Katalin osztályában, majd a Századvégnél tanult politikai kommunikációs szakértő szakon. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Kar Történész szakán folytatta. 2015. június 16-án sikeres államvizsgát tett. Első cikkei 14 éves korában jelentek meg a Kelet-Magyarország belpolitikai rovatában. Első novelláit 15 évesen publikálták. 18 éves korában, főiskolai tanulmányai közben a Magyar Televízió Regionális Híradójának műsorvezetője, az Úton – Európa Magazin, majd a Satellit TV magazinjainak riportere és szerkesztője lett. A főiskola elvégzése után Bárdos András felkérte a TV2-n induló műsora, a “Jó estét, Magyarország!” riporterének. 2008 és 2010 között az ATV Tetthely című bűnügyi magazinjának főszerkesztő – műsorvezetője volt. Az ő nevéhez fűződik a bűnügyi illusztráció meghonosítása Magyarországon. 2013-ban az Athenaeum Kiadó felfedezte krimiíróként.

A könyvben Peter Page nyomozó egy rejtélyes gyilkosság kiderítésén dolgozik. A “Normafás” fedőnevű gyilkos nem először csap le. Áldozatai fiatal lányok, akiket megbecstelenít, majd megöl. Módszere egyedi, nyomokat nem hagy. Page azonban egy fura sejtésből kiindulva új irányt ad a nyomozásnak, amiben segítői is akadnak, akikkel hamarosan egy szövevényes és gyilkos csavarokkal bonyolított hajszában találják magukat…

A Lélekölő az első része egy születőben lévő trilógiának, és most már hangoskönyvben is elérhető. Már készül a második rész “hangosítása” is, sőt, hamarosan érkezik a harmadik rész is.

A hangoskönyv megvásárolható IDE vagy a képre kattintva!

lelekolo

 

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

%d blogger ezt szereti: