Klasszikusok és különlegesek…

Klasszikusok és különlegesek…

 

Sokszor gondoltál már arra, hogy  mennyi klasszikus könyv vár arra, hogy elolvasd, de nincs rá elég időd? Hallgasd őket utazás vagy munka közben! Hasznosítsd az elpazarolt idődet, és válassz egy jó hangoskönyvet kínálatunkból! Hallgathatod számítógépen, okostelefonon, táblagépen vagy akár egy mezei MP3-lejátszón is.

Erre az esetre van most néhány különleges, ritka ajánlatunk:

 
csinszka-eletem-konyve

Csinszka: Életem könyve

Boncza Berta önéletrajza, melyben többek között leírja, hogyan ismerkedett meg Adyval, és hogyan lett ő Csinszka.

jaszai-mari-jaszai-mari-emlekiratai.jpg.1427289780.230.230Jászai Mari emlékiratai

Az emlékirat a művésznő által eredetileg írt, dátum szerinti feljegyzései alapján készült, mely halála után jelent meg. Szerette a korát, az életet, olthatatlan művészi érdeklődés égett benne, önmagával mégis mindenkor elégedetlen volt.

brody-sandor-kotoroBródy Sándor: A kőtörő

“A varázsló kertje czímmel, erős legénynek igérkezik. Mondjuk: igérkezik, mert még nem kész. Világfelfogása még forr, csak körvonalai vehetők ki tisztán, azok az egyéni dispozicziók, melyeket valamennyien magunkkal hozunk későbbi szellemi kifejlődésünk sarkpontjaiul. Az eszközei, melyekkel kifejezi magát, szintén nem készek s nem biztosak: a stilje egyenetlen, néha pongyola és erőtlen, néha meglepően biztos és egyéni, komponáló módja egyik-másik novellában az érett, öntudatos íróra vall, másokban megint egészen kezdetleges.”

csath-geza-novellai-elbeszelesek.png.1411907880.230.230

Csáth Géza novellái: Elbeszélések

“És ebben a roppant húzásban amennyire ellátok, csak egy embert látok, aki még makacskodik. Az országút szélén egy kőtörő, kis kalapácscsal töri a kavicsot, se gyorsan, se lassan. Nem néz a mellette elvágtató kocsikra, nem bánja, hogy mellette állatok, emberek, mind haza mennek. Ejnye, de furcsa egy ember!”

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

%d blogger ezt szereti: