Hangoskönyvekkel nyugtathatóak le a kutyák?

Hangoskönyvekkel nyugtathatóak le a kutyák?

A lakásokban élő kutyák eltérő módon kezelik a gazdáik távollétét. A többségük általában jól elvan, amíg a gazdájuk dolgozik vagy az egyéb teendőit intézi, azonban egyes ebeknek az átlagosnál gyengébb az idegrendszere. A kutyák idomításával nagy karriert befutott Cesar Millan bejelentette, hogy hangoskönyvekkel harcolna a kutyák lehangoltsága és nyugtalansága ellen, az érdeklődő gazdik az Audible jóvoltából szerezhetik be az általa javasolt hangoskönyveket.

Forrás: Audible

Az ötlet egy 2015-ös tanulmány publikálása után merült fel, a kutatók ugyanis arra jutottak, hogy a hangoskönyvek a zenénél hatékonyabban képesek lenyugtatni a kutyákat. A Cesar Millan által alapított Kutyapszichológiai Központtal együttműködésben az Audible is megvizsgálta az ötletet. A négy hetes időtartamú felmérésben a 100 kutya vett részt, a tapasztalatok alapján 76 eb viselkedésében hozott pozitív változást a hangoskönyvek hallgatása a gazdáik távollétében.

A kis mintaméret miatt felettébb tudományosnak nem tekinthető a felmérés, de egy próbát talán megérhet a problémás kutyák gazdáinak az Audible for Dogs, hátha tényleg működik. Millan szerint kutyák az elsődlegesnek tekintett gazdájuk hangjához hasonló orgánumú narrátorokra reagálnak a legjobban.

 

Ha a te kutyád is nyugtalan, keress itt egy hasonló hangot a tiédhez!

Forrás:

http://www.origo.hu/techbazis/20170809-cesar-millan-audible-for-dogs.html

 

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

%d blogger ezt szereti: